LP_logo_hz_wht_scaleup_edited.png
Launchpad Scaleup støtter modne oppstartsbedrifter
og hjelper til med å skalere virksomheten gjennom et unikt akseleratorprogram som gir deg verktøyene og nettverket som er nødvendig for å motta finansiering
og øke salg. 
Neste program kjøres høsten 2022
Drevet av Smart Innovation Norway
– Norges største innovasjonsselskap – 
DSC_0013.jpg

PROGRAMMET 

Launchpad Scaleup er et erfaringsbasert akseleratorprogram med høyt tempo designet av serieegründere, investorer og bransjeledere for å hjelpe tech-startups med å skaffe kapital og øke salget. Programmet går over tre måneder. Siden 2016 har vi akselerert mer enn 200 startups og hjulpet dem med å hente over 500 millioner kroner. 

Vi har lykkes med å skalere noen av Norges hotteste startups og lært at det å drive en vellykket oppstartsbedrift til slutt koker ned til gründernes evne til å overbevise investorer og kunder. Dermed har vi gjort nettopp dette til fokus for Launchpad Scaleup. 
DSC_0015.jpg

Hva slags startups leter vi etter? 

Vi ser etter tekniske team som utvikler lønnsomme og programvareaktiverte produkter som løser globale bærekraftsutfordringer.

De mest vellykkede søkerne har internasjonalt potensial og ambisjoner, hentet noe finansiering, fått positiv markedsvalidering (betalende kunde(r)) og har et produkt. Modne oppstartsbedrifter med en B2B-forretningsmodell foretrekkes, men vi aksepterer også B2C-virksomheter med en løsning som er vanskelig å kopiere.

I tillegg bør oppstartsbedriftene være i en fase hvor de er klare til å øke salget og hente finansiering. 

Hvordan vil dere hjelpe meg å øke salg?

Utfordringen med å selge som startup er noe vårt team av rådgivere og gründere vet alt om. Teamet vårt er her for å hjelpe deg med å øke salget individuelt og kollektivt med de andre deltakende grïunderne, samt for å koble deg til potensielle kunder i nettverket vårt.

For referanse opplevde deltakerne i 2020 en samlet salgsøkning på 50 prosent i løpet av programmet. 

Hvordan kan dere hjelpe meg med å få finansiering? 

Passende finansiering er ofte viktig for at oppstartsbedrifter kan vokse raskt. 

Gjennom årene har vi hjulpet utallige startups med deres innsamlingsrunder, helt fra MVP (minimum viable product) til exit.

Vi vet hva som skal til for å tiltrekke seg og overbevise investorer både på tidlig og senere stadium. I løpet av programmet vil vi bruke vår lange erfaring for å hjelpe deg med å nå innsamlingsmålet ditt gjennom guiding og opplæring, samt presentere deg for investorer som leter etter den neste store tingen. 

Deltakerne i 2020 mottok over 32 millioner kroner i støtte i programperioden og enda mer rett etter. Årets mål er enda høyere! 

PROGRAM ELEMENTER

OFFICE HOURS

Våre rådgivere er klare for å hjelpe deg med den utfordringen du trenger å løse. Be om én-til-én-tid for å snakke om det du jobber med, og motta tilbakemelding om hvordan du bør gå frem. 

WORKSHOPS

Delta på relevante workshops tilpasset dine behov. Når din virksomhet blir akseptert til programmet, vil vi analysere forretningsbehovene deres og basert på dette levere svært relevante workshops. Her vil dere også dele erfaringer med andre gründere i lignende situasjoner. 

NETTVERK

Utvid nettverket ditt med andre dyktige gründere, mentorer og potensielle kunder. Få tilgang til vårt brede nettverk av bedrifter som ønsker å kjøpe de neste nyskapende løsningene. 

SØKNADSPROSESS

Vi evaluerer søkere fortløpende og liker å ta oss tid til å bli kjent med deg og din virksomhet. Hvis du søker raskt er sjansene dine høyere for å bli akseptert til programmet. 

ELEKTRONISK SØKNAD

Er du klar til å utvide virksomheten din gjennom økt salg og finansiering? 

Fyll ut det elektroniske søknadsskjemaet du finner på denne nettsiden. 

SCREENING

Etter å ha mottatt søknaden din, vil Scaleup-teamet vårt vurdere søknaden og muligens følge opp med et intervju. 

INTERVJU 

Presenter teamet og selskapet ditt kort og vær klar for spørsmål fra teamet vårt. Til slutt vil vi vurdere om din bedrift er klar og passer i programmet. 

PROGRAMSTART

Hvis du går videre etter intervjuet har du fått plass i programmet.

SPØRSMÅL OG SVAR 

Unleash your potential!