Launchpad Startup
Launchpad Startup
Launchpad Startup

Norges ledende program
for tek-startups

Norges ledende program
for tek-startups

150+
bedriftspartnere

100+
startups akselerert

120+ MNOK
i kapitalinnhenting i 2020

250+
forskningspartnere ​

Launchpad startup

FAST TRACK TIL LANSERING OG MARKEDSSUKSESS ​

Launchpad Startup er den ultimate arenaen for å validere din forretningsmodell og utvikle en solid go-to-market strategi. I løpet av programmet vil du motta skreddersydd rådgivning fra vårt utvalg av erfarne mentorer og møte andre ambisiøse gründere.

Vi tilfører ambisiøse tek-startups ​

KAPITAL

Vi introduserer deg for tidligfaseinvestorer og offentlige støtteordnigner

KUNDER

Vi gir deg tilgang til vårt nettverk bestående av 150+ kunder og partnere

KOMPETANSE

Vi tilbyr deg kompetansen du trenger for å vokse

NESTE PROGRAMGJENNOMFØRING TAR PLASS I 2022!

Vi hjelper startups å vokse

  • Motta verdifull veiledning fra serieentreprenører og mentorer ​
  • Lær sammen med andre suksessøkende gründere ​
  • Delta i workshops med domeneksperter ​
  • Bli inspirert av vellykkede startup-historier ​
  • Lær beste praksis fra Silicon Vally ​
  • Få fremdrift i din startup

Hvorfor du bør melde deg på Launchpad Startup

Dette programmet gjennomføres av Smart Innovation Norway – Norges ledende AI-miljø

KAPITAL

Vi hjelper deg med forberedelser til kapitalinnhenting og søknad om tilskudd

KUNDER

Vi introduserer deg til vårt nettverk bestående av 400+ selskaper og forskningspartnere

KOMPETANSE

Motta verdifull veiledning fra serieentreprenører og investorer som vil se deg lykkes

PENGEPREMIE

Den beste forretningsideen vil bli belønnet med 100.000 kroner

DOMENE EKSPERTISE

Innenfor bærekraftige energi systemer og markeder, anvendt AI, Smarte byer og digitalt entreprenørskap

NETTVERK

Utvid nettverket ditt ved å bli en del av innovasjonsplattformen vår

HVEM ER PROGRAMMET FOR?

Du trenger ikke å ha et lanseringsklart produkt, men du bør ha et tydelig konsept, ideelt en
prototype, og ha gjort deg noen konkrete refleksjoner rundt valg av teknologi.

Programmet har en verdi på 70.000 kroner per startup. Alle utvalgte startups må betale en egenandel på 6.000 kroner.

DE ER KRITERIENE

Kundeuttalelser

OM PROGRAMMET

Vi gir startups ferdighetene, kunnskapen og nettverket de trenger for å lykkes i markedet i rekordfart, gjennom beste praksis fra Silicon Vally og skreddersydde råd fra erfarne mentorer og seriegründere.

Programmet varer fra mars til juni 2021 og avholdes i Halden. Startups uteksamineres fra programmet ved å delta på Demo Day, hvor alle deltakere pitcher til et panel av investorer i vårt fantastiske Simulatorsenter. Hele programmet foregår på norsk.

16. mars 2021

Kickoff

Bli kjent med de andre deltakerne og gå på speed-dates med mentorene. Bygg nettverk med teamet vårt og få en introduksjon til programmet. Vi spanderer middag – det er her det hele begynner.
16. mars 2021
17. mars 2021

Go-to-market

Vi lærer deg beste praksis og metoder for å rigge selskapet for lansering. Lær hvordan du kan innhente verdifull markedsinnsikt for å posisjonere selskapet for å oppnå ssuksess i markedet gjennom markedsundersøkelser og segmentering.
17. mars 2021
08. april 2021

Produktutvikling

Lær hvordan du planlegger og lanserer en MVP og viktigheten av kundeorientert utvikling. Vi gir deg verdifull innsikt i hvordan du kan beskytte og tilegne deg rettighetene til ditt produkt og lærer deg gode pitch- og salgsteknikker.
08. april 2021
22. april 2021

Forretningsmodellering

Vi vet hva investorene ser etter og lærer deg hvordan du bygger en solid forretningsmodell som fanger investorenes oppmerksomhet. Lær hvordan du kan skalere din startup og utforsk potensialet i din inntjeningsmodell.
22. april 2021
06. mai 2021

Finansiering

Få innsikt i moderne startup-finansiering og likviditetsstyring. Vi lærer deg hvordan du lager en god finansieringsstrategi og introduserer deg for variasjonen i finansieringskilder og hjelper deg med søknader for offentlig støtte.
06. mai 2021
25. mai 2021

Bygge Team

Vi lærer deg hvordan du kan lede og administrere din startup bedre og hvordan du kan styrke teamet ditt og bygge en prestasjonskultur. Få verdifull innsikt i hvordan du kan organisere teamet ditt slik at dere blir bedre rigget for vekst.
25. mai 2021
03. juni 2021

Demo Day

Dette er din gylne mulighet til å vise alt du har lært og imponere vårt panel av investorer. Hver deltaker vil presentere sin investorpitch på scenen og “beste startup” vil bli belønnet med en premie på 100 000 kroner
03. juni 2021

Programmet ledes av ​

Våre rådgivere ​

Inge Bilet

Forretningsutvikler, Smart Innovation Norway
Ekspert på internasjonal virksomhets- og markedsundersøkelse

Inge har bred erfaring fra både norsk og internasjonal virksomhet, og har mye erfaring med markedsorientering, FMC, energi og bilindustri. Han har både erfaring fra gründervirksomhet og har tatt del i store internasjonale selskaper. Inge er forretningsorientert med en lidenskap for bærekraft, digitalisering, nye forretningsmodeller og sirkulær økonomi, og hjelper selskaper med å innovere og skape bærekraftige virksomheter.

Nicky Richards

Forretningsutvikler, Smart Innovation Norway
Ekspert på innovativ teknologi og konseptutvikling

Nicholas Richards er rådgiver, mentor og serieentreprenør med lidenskap for miljø, CSR, veldedighet, filantropi og teknologiutvikling. Han har dybdekunnskap i utvikling av tekniske løsninger kombinert med analyseferdigheter som han benytter for å hjelpe startups og etablerte bedrifter med å skape nye inntektsstrømmer og utfordre det eksisterende.

Ståle Bjørnstad

Seniorrådgiver, Smart Innovation Norway
Ekspert på forretningsutvikling og ledelse

Ståle er medgründer av ABCB AS, et konsulentselskap innen teknologiledelse, aksjefinansiering og Go-To-Market-strategi. Han har også vært administrerende direktør i det børsnoterte teknologiselskapet, CxenseASA, med salgskontorer i Oslo, London, Buenos Aires, Singapore, New York og Tokyo. Han har en lang karriere som anekvensanalytiker, aksjemegler og var tidligere konsernsjef for DNBMarkets og Handelsbanken Capital Markets.

Tor Frydenberg

Seniorrådgiver, Smart Innovation Norway
Ekspert på forretningsutvikling og produktledelse

Tor var tidligere konsernsjef i Ericsson fra 1999 til 2010, etter å ha hatt flere lederstillinger i norsk virksomhet har han tilegnet seg mye kunnskap om ledelse. I dag er Tor involvert i flere oppstartsbedrifter, og har personlig erfaring med utfordringene man møter som gründer. Nå jobber Tor som investor og er både styreleder og styremedlem i flere oppstartsbedrifter.

Lars Gunnar Fledsberg

CEO, Wittario
Ekspert på kapitalinnhenting og marked

Lars Gunnar er seriegründer og investor og har vært med på å starte syv suksessrike selskaper de siste seks årene. Det ene selskapet er Skooler, som nå har over 30 ansatte og kunder i over 111 land. Han har 23 års ledererfaring fra IKT-bransjen og spesialiserer seg i Software-as-a-Service (SaaS)-selskaper. Han har høy kompetanse innen kapitalinnhenting, salg og markedsføringsstrategi.

Salvador Baille

CEO, Intelis
Ekspert i startup-finansiering og internasjonalisering

Salvador har strategisk og operativ ledererfaring innen teknologi, telekom, media, detaljhandel og digitalt innhold og tjenester. Han har solid forståelse for markedstrender innen teknologi, internettøkonomi og digitale økosystemer. Salvador har en sterk internasjonal profil, og har også bidratt til etablering og restrukturering av flere norske selskaper internasjonalt.

Lisa Long

Produktsjef, Wood Mackenzie
Ekspert innen produktutvikling og digitale transformasjoner

Lisa er gründer av BeforeYouCode og gjennomfører produktundersøkelse for Spring Capital. Ved siden av å drifte Product Tank Oslo, har hun vært produktmentor for flere organisasjoner, inkludert INSEAD Product Games, Seedcamp og Startuplab. Hun er en erfaren produktveteran og har 20 års erfaring med å utnytte kombinasjon av sine tekniske, forretningsmessige og statistiske ferdigheter til å implementere organisatoriske og digitale transformasjoner.

Knut Johansen

CEO, eSmart Systems
Ekspert i entreprenørskap og vekst

Knut har mer enn tjue års erfaring med innovasjon, utvikling og levering av IT-løsninger til energibransjen over hele verden. Han har erfaring med å lede og navigere fra tidlig oppstartsfase til vellykket, varig og internasjonal virksomhet. Knut er produktarkitekt, med lang erfaring i å utvikle IT-produkter som er fokusert mot energihandel, energiutveksling, kundesystemer, smarte nett og Big Data & Analytics.

Sean Percival

Partner, Spring Capital
Ekspert i forretningsutvikling og markedsføring

Sean er en amerikansk entreprenør, investor og erfaren markedssjef. Gjennom sitt arbeid i anerkjente akseleratorprogrammer som 500 Startups og Katapult Accelerator, har Sean bidratt til å veilede tusenvis av startups innen vekstmarkedsføring og kapitalinnhenting. Han har også investert i 100+ startups og vært med å starte opp flere selskaper selv.

Launchpad Startup gjennomføres av
Smart Innovation Norway i samarbeid med:

Kontakt oss ​

Ta kontakt med oss om du har spørsmål eller lignende i forbindelse med Launchpad Startup
Matias Heggdal

Matias Heggdal

Prosjektleder

matias.heggdal@smartinnovationnorway.com
+47 466 92 606

SE FOR DEG SELV!

Rull til toppen

Meld Interesse